"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

10. 11. 2010

Ja som sa rozhodol pre Budaja, a skym paktujete vy?

Dobry den pan Budaj.
Na vasej "ksichtoknihe"  sa da pouzit len 1000 pismien, preto Vam pisem na moj blog.


V prvom rade sa Vam chcem podakovat. Pomohli ste mi pri rozhodovani, koho volit za primatora Bratislavy.
Zasadne zivotne rozhodnutia vraj robi clovek srdcom. Rozum pouziva zvacsa pri priblizovani s k viziam. Srdce mi vravelo: Vasariova, rozum: Ftacnik. Pocet bilbordov ma ale presvedcil o zavislosti "nezavisleho" kandidata.

Menej kladne reakcie na tejto stranke mi pripomenuli, ze sa Vam musim podakovat za Vasu rolu v 89. Za Vasu odvahu niest kožu na trh v prvej linii. Za Vase umenie "udrzat" hnev vyliaty v uliciach v civilizovanej forme, najma preto, lebo sa mi zda, ze ste boli zneuzity a po pouziti odhodeny.

Clovek musi hrat v zivote rozne role.
V roli dobrovolnika(naivka, amater, ...), robi hlavne to comu veri, nezavisle od nejakeho prospechu. K tomu ale potrebuje minimalne strechu nad hlavou a "chlieb kazdodenny".
V roli zoldniera(profesional, stranik, ...) , robi hlavne pre svoj prospech a nie je dolezite ci tomu aj veri.

Idealne je, ak je tak zabezpeceny tak, ze nemusi "hrat" rolu zoldniera. Najspravodlivejsie sa to da dosiahnut mozno aj zakladnym prijmom  a v priamej demokracii  .

K tomu, aby sa hnev z nahromadeneho strachu nemusel vylievat na ulici, a aby "revolucie" prebiehali hlavne v hlavach jednotlivcov, treba zrejme zdokonalit aj institut referenda.

Realne asi najspravodlivejsim a pre "masy" najphodlnesim rezimom je vraj "osvieteny diktator" :-) :-(

Malym medzikrom moze byt aj "osvieteny" primator.

Vo Vasom pripade sa mi zda, ze rozum a cit su v sulade, a nechyba ani vôla. Preto som sa rozhodol, ze okrem ludi, ktorych osobne poznam, budem volit aj Vas.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti