"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

7. 9. 2011

komunikacne kanaly

Porozmyslajme ako ludia prezili miliony rokov bez vseliakych -izmov bez vseliakych -icii, bez umelo vytvorenych komunikacnych nastrojov (pisma, bez elektronickych medii, ...), len vdaka reci a osobnym, alebo skupinovym rozhovorom aj pri ohniku.
Tento sposob komunikacie je osvedceny milonmi rokovi praxe, mozno to mame dokonca aj geneticky zakodovane a urcite je to prirodzena schopnost vacsiny bytosti. 

Umelo vytvorene komunikacne nastroje mozu zefektivnit dohodnutie osobneho stretnutia, mozu zefektivnit osobnu komunikaciu pripravou a nacerpanim dostupnych informacii, ale nikdy nenahradia komunikaciu zoci voci, ktora umoznuje naplno a efektivne vyuzivat vsetky nase vrodene komunikacne kanaly.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti