"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

27. 9. 2011

reflexie


Refelxie na http://www.facebook.com/groups/utopia.sk/?id=10150457569827656&ref=notif&notif_t=group_activity


"Vo všeobecnej forme demokracie sa menšina v rámci daných politických organizačných štruktúr podriaďuje rozhodnutiam väčšiny a táto väčšina je zároveň zaviazaná k rešpektovaniu neodobrateľných práv menšiny."  http://sk.wikipedia.org/wiki/Demokracia

V mojom chapani je to vlastne "osvieteny" (- rešpektuje neodobrateľne práva menšiny)  "diktator" (- diktat vacsiny), historicky osvedceny,  najoptimalnejsi rezim :).
Vacsina nemusi rozmyslat (rozmyslanie obcas boli) nad spolocenskymi zalezitostam (nad zalezitostami mimo svojho zorneho uhla) a moze sa sustredit na riesenie lokalnych zalezitosti, svojich, svojej rodiny a svojich priatelov, cize moze sa sustredit najma na to, comu veri.
Osvietena vacsina sa zase moze naplno venovat globalnym zalezitostiam.

Mysli lokalne a pracuj globalne.  Alebo naopak ? ;)

Z tohto pohladu je aj nepodmieneny zakladny prijem len vseobecnym rozvinutim podpory tvorivych ludi filantropom a ipmpresariom ;) ak predpokladame, ze kazdy clovek je tvorivy. Minimalisticka verzia tvorivosti je znama aj pod pojmom zdravy sedliacky rozum ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti