"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

27. 10. 2011

pokus o dialog na FB


http://www.facebook.com/groups/189721811058549/281452451885484/?ref=notif&notif_t=group_activity

Vazeny Karol Nagy, ja nechcem nikoho ucit, a nevyjadrujem sa k tomu co som necital. Maximalne ked tak posuvam dalej spravy. Ktora sprava je pre citatela aj informaciou, pripadne ju aj pochopi, to uz musi rozhodnut on sam.

Ja len hovorim (obcas aj pisem) svoje nazory, vznikajuce na zaklade informacii, ktore (obcas) aj pochopim v kombinacii s mojimi osobnymi skusenostami, ako aj skusenostami ludi, ktori ma zatial nesklamali.
Ked niecomu nerozumiem, tak sa pytam.
Ked s niecim nesuhlasim tak to poviem.

Dakujem ti za ten text. Nie som v zasade proti. Skor sa mi zda, sledujuc Tvoje pisomne prejavy plne zlcu a nenavisti, ze niektore casti z tohto textu chapeme inac.
A je to v poriadku. Vyvoj je len vtedy, ked su rozne nazory. Smutny by bol svet, keby mal kazdy rovnaky nazor, nemal by som sa od koho ucit.
Hovori sa ze clovek sa uci zo svojich chyb. Mudrejsi sa vraj ucia z chyb inych. Je mi ale velmi luto ludi, ktori nerobia chyby, lebo nemaju sa z coho a od koho ucit.

Velky problem mam, ale s pojmom pravda v prvom bode. Jednak, ze moje poradie je opacne.
Prve je pre mna ucta k sebe, potom k rodine, priatelom, ludom, prirode, ...
Ak si nevazim seba, nedokazem si vazit nikoho.
Ak nedokazem zachranit seba, nedokazem zachranit nikoho.
Zmenit, ale nechcem nikoho (a ani nemozem bez jeho suhlasu a vole) okrem seba. Tuto (intimnu) cinnost musi absolvovat kazdy sam.

"Pomoz si, aj Pan Boh Ti pomoze" ucil ma moj dedo a zatial mi to nikto nevyvratil. Ani moje zivotne skusenosti. Akurat som dlho nechapal, ze naco mi je ten Boh, ked som si uz pomohol sam. V poslednom case som uz pochopil aj to, ale to je uz mimo temy (bod 6).

S "pravdou" som sa vyrovnal nasledovne:
"Každý má svoju pravdu. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich pravdy sú si blízke. Pokiaľ mi svoju pravdu niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše pravdy sú si blízke. Mimoriadne si však vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho pravda je pravdivejšia než moja, lebo ma niečo naučil."
  S pozdravom Tvoj naivny rojko, permanetny metanoik, jozovasko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti