"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

7. 3. 2012

Verejna odpoved Branovi Ondrusovi

Dnes ma oslovil cez osobnu spravu FB Brano Ondrus
Tu je moja verejna odpoved

Mily Brano.

Dakujem ze ste si na mna spomenuli a dufam, ze to nebolo len z dovodu nahanania oveciek do kosiara na poslednu chvilu.
Fandim Vam aby sa Vam podarilo splnit co najviac svojich predsavzati v aj socialnej oblasti.

Mojou hlavnou osobnou agendou je osvetova spolocenska praca a otvorene samoorganizujuce sa a uciace sa komunity.

V jednom rozhovore prehlasil pan Fico: "Mna nezaujima Vas nazor, mna zaujima nazor ludu."

Prosim Vas co je to nazor ludu?

Podla mna jedinym meritornym nazorom ludu su volby a referendum. Vsetko ostatne su len viacmenej presnejsie prieskumy verejnej mienky bez pravnej relevancie.
Pokial ale vo volbach nie je ziadne kvorum, pravidla referenda su tak zabetonovane, ze je referendum prakticky nevyuzitelny.
Ak naozaj myslite s Vasou socialnou-spolocenskou pracou vazne, urcite Vam nebude robit problem uvazovat nad sposobom zrovnopravnenia volebneho zakona a zakona o referende.

Pokial chce hocikto zistit meritorny nazor ludu na konkretnu ano/nie otazku, musi 2 miliony obcanov zdvihnut zadok a prist k urnam.
Ak ale davame bianko sek na 4 roky ludom ktori naslubuju vedome, mnohokrat aj veci, ktore nadokaze nikto splnit, tam staci, ak pride jeden opravneny volic, a je to platne.
Zda sa Vam to spravne?
Mate zaujem o meritorny nazor ludu, alebo len o nazor sympatizantov?

Ak Vy nemate problem podporvat zmenu pravidiel, tak aby nazor ludu bol naozaj meritorny a nie len raz za 4 roky, ale hoci kedy, ked sa potrebuje niekto opytat na nazor ludu, urcite nebudete mat problem podporit napriklad
http://www.spravodlivereferendum.sk/ ,
alebo podobne aktivity. V tom pripade, ani ja nebudem mat problem podporovat Vase aktivity neprotirecuce s mojmu (aktualnemu) presvedceniu.

Mna nezaujma pan Ondrus nazor ludu. Mna zaujima Vas nazor.
Zaujima ma nazor kazdeho cloveka,  nie len vybranej skupinky fanusikov

S uctou
jozovasko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti