"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

8. 4. 2012

Velkonocne reflexie, pokania a metanoje


Velka noc je aj casom pokania. V grectine je to zname ako metanoia - zmena myslenia, ku ktorej dochadza v procese ucenia.
Ostatnu dobu sa  intenzivne venujem pochopeniu seba sameho, ako zloziteho uciaceho sa systemu a sucasne aj pochopeniu otvorenych komunit, vytvaranych (ale aj likvidovanych :-( ) jednicnymi ludmi.

Vedlajsim produktom tohto mojho snazenia su aj internetove stranky, kde sa snazim ukladat svoje skusenosti. http://www.latvomy.info.
Tak ako sa neustale meni externy svet, meni sa neustale aj moj interny svet, a neustale sa menia aj tieto stranky snaziace sa reflektovat a dokumentovat tieto zmeny. 
Cielom tychto stranok, je okrem informovania a inspiracie aj hladanie ludi, ktori maju podobny sposob rozmyslania. V poslednom case je nas stale viac a viac (teda aspon sa mi to tak zda ) ;-)

V priebehu jarneho upratovnia pracujem na reorganizacii, obnove a preusporiadani tychto stranok. 
Privitam kazdu pripomienku a oponenturu, najma z hladiska celkovej zrozumitelnosti a poslania.
Privitam samozrejme aj kazdy navrh kratsej/dlhsej spoluprace ;-)

Srdecna Vdaka

Prijemne sviatky plne pokania aj matanoje
 s uctou  
zela
jozovasko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti