"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

27. 10. 2011

stranu, alebo radsej na stranu?

Ak chceme mat nejaky vplyv na hociaky system, musime ho najprv pozorne studovat a hladat body vplyvu "leverage point" http://cs.wikipedia.org/wiki/Dvan%C3%A1ct_bod%C5%AF_p%C5%AFsoben%C3%AD_pro_z%C3%A1sah_do_syst%C3%A9mu
 - Body v ktorych sa da na system posobit. Napriklad na kazdom aute su 4 body, kde mozeme dat zdvihak, bez toho aby sme poskodil karoseriu.

Ak uz take body mame objavene, este nie je iste, ze budu aj bodom zlomu "tipping point" http://sk.wikipedia.org/wiki/Bod_zlomu 

Body zlomu su tie body vplyvu, v ktorych sa ten system naozaj zmeni s minimom vynalozenej energie (voci ostatnym bodom vplyvu)

Bodmy vplyvu su aj volby, ale malokedy su aj bodmi zlomu.
Stale viac sa pohravam s myslienkou strany kamikadze na jedno pouzitie, s jedinym bodom programu.
Dosiahnut ustavnu vacsinu a presadit zmenu ustavy tak aby musela byt pripravena verejne a schvalena referendom.

Vsetko ostatne je na ludoch - obcanoch
Tento model ma ale jeden velmi nebezpecny bod. Je to bod ked tych min 90 ludi (3/5 zo 150) naozaj ziska v parlamentne kreslo a ci naozaj presadia svoj volebny program.
Aj ked strany nemusim, pokial by tento bod bol vyrieseny, asi by som nemal problemy spolupracovat  a volit takuto stranu.

Mozno by s takou stranou nemalo problem viac ludi.
Neviem ake su podmienky, ci sa da take nieco stihnut do 20.3.2011, som len amatersky (a dost naivny) nadsenec.

jozovasko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti