"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

18. 1. 2009

Koncept autonómneho mikro ekosystému.

Pre precvičenie technológie hľadanie spoločnej vízie navrhujem hľadať spoločnú víziu konceptu autonómneho mikro ekosystému.
V súčasnosti, sa valia na nás všemožné krízy zo všetkých strán. Nebude na škodu popreháňať náš mozog, a aj keď na zachránu celého sveta nemáme, môžeme začať od seba, aspoň v myšlienkach :-) .

Čo? vypracovať koncept realizovateľného autonómneho mikro - ekosystému na bežnom pozemku (500-800 m2) využívajúci maximum zdrojov priamo z prírody, s minimalizovanou spotrebou "platených" surovín.
Prečo? prečo by sme platili za to čo nemusíme
Ako? využiť čo najviac dostupných informácií z doterajších skúseností súžitia človeka s prírodou. V maximálnej miere využívať doteraz objavené prírodné zákonitosti a mechanizmy. Modernú technológiu využívať hlavne v snímaní, a kontrolovaní, neželaných stavov.

Pokračovanie na web/wiki LaTvoMy ...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti