"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

16. 1. 2010

STAREC A INTERNET (85)


STAREC A INTERNET (85)
Aj keď starý som senior
odvážim sa pred monitor
iba jedným prstom síce,
ťukajúc do klávesnice.

Píšem majly tak po novom.
šetrím €urá na poštovnom.

Cvičím mozog, čo už dospel,
aby celkom neosprostel
lebo ten,  kto s dobou kráča,
vie, že pamäť počítača
napísané uschováva,
lepšie ako vlastná hlava.



Starší ľudia robia jednu chybu: žijú len zo svojej minulosti.
Je to síce pochopiteľné, ale prináša im to menšiu radosť z prítomnosti.    
Je dôležité vedome sa oddeliť od sklamaní z minulosti
a nepoddať sa starostiam o budúcnosť.
So štipkou humoru sa dajú prekonať aj ťažšie situácie,
ktoré so sebou staroba prináša.

Dnes 85 ročný Pán Bradovka Béla Báči ako 78 ročný utrpel úraz nohy a bol odkázaný na vozík. Naučil sa pracovať na počítači a založil internetový magazín pre večne mladých.
KGB - Klub Generácie Báčikov
http://www.kgbacikovia.websnadno.cz

Ja som si ho vygúglil v roku 2007, keď som hľadal na internete slovenský výraz pre "domáci kutil", pre môj blog Technologicky dennik googlera - permakulturistu. . Ten som síce nenašiel, ale objavil som 82 ročného mladíka. Po niekoľkých emailoch sme zistili, že pracoval s mojim otcom pred 50 rokmi. Pri najbližšej príležitosti sme ho spolu aj navštívili a s mojim otcom si pospomínali na staré časy.


Obdivujem aj jeho mladícku myseľ. Od vtedy vedome pracujem aj na tom, aby môj mentálny vek nikdy nedospel. Dospievaním sa na človeka lepí stále viac mentálnych modelov, ktoré zahmlievajú nie len videnie, ale aj myseľ.

Rozhovor Pána Ivana Hellera s Pánom Bradovkom v relácii Elixír cez internetový telemost si môžete pozrieť aj v archíve STV (cca o mesiac) http://www.stv.sk//relacieaz/dvojka/elixir/
Elixír na KGB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti