"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

14. 10. 2011

#15oct


Zazil som dobu, ked vo vsetkych oficialnych mediach sa vsetci vyjadrovali proti Charte 77, ale na ziadnom oficialnom mieste nebola zverejnena, aby sme si ju mohli precitat, a spravit si svoj usudok. Vtedy som sa k zdroju nedostal, dnes nastastie mame internet.
Nikto nemusi nikde cestovat, moze sa ale dohodnut so svojou partiou v svojej lokalite a dat vediet, ze su za zmenu. ;)

Sum okolo 15 oktobra mi velmi pripomina tuto dobu a preto som si dovolil prelozit povodnu vyzvu z linky http://roarmag.org/2011/09/call-to-action-united-for-global-change-on-october-15/:

17 septembra bolo rozhorčenie globálne, ale 15 oktobra to postavime na úplne novú úroveň. po Po celom svete sú plánované podujatia. Kde budete Vy?

Dňa 15. oktobra ľudia z celého sveta pôjdu do ulíc a námestí. Od Ameriky po Áziu, od Afriky po Európu, sa ľudia rozhodli domáhať sa svojich práv a požadovať skutočnú demokraciu. Teraz je čas pre nás všetkých zapojiť sa do celosvetového nenásilného protestu.

Vládnúca moc pracuje v prospech malej skupiny ignorujúcej vôľu drvivej väčšiny a hodnotu človeka a životného prostredia, ktorú musíme všetci zaplatiť. Táto neznesiteľná situácia sa musí skončiť.

Spojený v jeden hlas, dáme politikom a finančným elitám, ktoré im slúžia, viedieť, že je na nás, na ľuďoch, rozhodovanie o našej budúcnosti.

Nie sme tovarom v rukách politikov a bankárov, ktorí nás nereprezentujú.

Dňa 15. októbra, sa stretneme v uliciach, aby sme iniciovali globálnu zmenu, ktorú chceme. Budeme pokojne demonštrovať, rozprávať sa a organizovať až sa nám podarí tú zmenu aj uskutočniť. (Tuto vetu neviem najst v povodnom preklade ;()

Je na čase, aby sme sa zjednotili. Je čas, aby nás počúvali.

# 15oct, podujatia po celom svete


Ak vaše podujatie 15 oktobra este nie je v tomto zozname, prosím, napíšte komentár so všetkými detailmi na 15october.net. http://15october.net/where/

2 komentáre:

  1. ...---......---......---...
    od roku 1968 sa vyhybam davovym efektom

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prazska jar 68 bola zadusena ruskymi tankami,
    Nezna jesen 89 sa utopila v bahne americkeho komercionalizmu.

    Ako sa bude nazyvat sucasne celosvetove hnutie o 20 rokov?

    OdpovedaťOdstrániť

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti