"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

15. 10. 2011

reflexie na FB


reflexie na FB
http://www.facebook.com/groups/145649712189380/?id=169225439831807&notif_t=group_activity

"Slovenský národ potrebuje človeka, ktorý nám, ..."  bla, bla, bla, ... sa zase na nas vys..ie ak bude mat prilezitost.  Dakujem pan Radomir Pikna, kult osobnosti sme uz tu mali niekolkokrat, v mnohych verziach ("Mna nezaujima Vas nazor, mna zaujima nazor ludu, ...").

 Neprosim si system, v ktorom si mozeme beztrestne navzajom ublizovat.

S ostatnym sa neda nesuhlasit ;)

Ludia nie su stado, (aj ked sa to obcas tak zda). Ludia su mnozina jedinecnych osobnosti, ktori obcas dokazu spolupracovat na budovani spolocneho domova, ale sucasne su obcas schopni aj spolocne robit cinnosti, ktore obcas niektori z nich aj  lutuju.

Aj Slovensko, aj cely svet potrebuje, aby kazdy rozmyslal za seba, aj o tom, co by mohol spravit pre seba, svoju rodinu a priatelov, bez toho aby ublizoval inym.
Skusme spolupracovat a dohodnut sa na takych pravidlach (hry), aby kazdy chvilku mohol tahatl tu pilku, ktoru najlepsie ovlada a sucasne (co najskor) potrestat vsetkych, ktori pilia konar pod nami, este skor, nez ten konar odpilia.

Ak to dokazeme, mozno nebudeme musiet stracat cas nad placom nad rozliatym mliekom, ale budeme sa moct naplno venovat plodnej tvorivej spolupraci na spravodlivejsej buducnosti, aj pre nase deti.

Nemozeme robit to co by sme necheli, aby robili nam (pozdravujme pan Nagy a vsetkych, ktori radi nadavaju inym, miesto sebareflexie a toho, aby hladali co nas spaja).
Nemozeme sucasne hovorit o tom, ze chceme spravodlivu spolocnost, a hned na zaciatku vylucime niektorych.

Nemozem byt tehotni len ciastocne.
Alebo cheme spravodlivu spolocnost, kde maju miesto vsetci, aj ti ktori sa pomylili (tych co robili zle, treba spravodlivo potrestat), alebo len o tom hovorime a sme taki isti (pripadne casom, budeme), ako ti proti ktorim sa momentalne burime.

Mna nezaujima nazor ludu.
Mna zaujima nazor kazdeho cloveka,
ale robit budem len to comu v danej chvili naozaj verim.
(teda aspon sa o to snazim ;)

Vazne zivotne rozhodnutia robime srdcom.
Mozog vyuzivame, len na priblizovanie s k cielom, ktore sme si vybrali srdcom.
Racionalnou uvahou som dospel k tomu, ze som iracionalny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti