"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

18. 1. 2009

Wiki Laboratória Tvorivého Myslenia

Server s technológoiu wiki, Wiki Laboratória Tvorivého Myslenia slúži pre ukladanie a modifikovanie informácií, ktoré nie sú dosť všeobecné na to, aby sa ukladali na Wikipédiu, a zároveň namajú charakter denníka, ktoré sa ukladajú na blogu LaTvoMy - Laboratória Tvorivého Myslenia.
Slúži pre podporu kolektívnej tvorivej spolupráce pri formovaní spoločných vízií, pre učenie sa a precvičovanie technológií diskutovaných v laboratóriu tvorivého myslenia.

Skupina LATVOMY na Facebook-u zas môže slúžiť na živé (near-online, realtime) diskutovanie práve alebo často pripojených ľudí. Z dôvodu syndrómu "pretečenej vane" a ťažkého hľadania v starších správach, nie je veľmi vhodná pre zaneprázdnených ľudí, ktorí sa dostanú k internetu len občas.

Blog môže slúžiť na vyhlásenie tém a prediskutovanie rôznych názorov na ne.

Wiki môže slúžiť pre spoločné modelovanie, formovanie spoločnej vízie pre témy vyhlásené v blogu.

.

3 komentáre:

  1. Je trochu mätúce, ak sa LaTvoMy nazýva Wikipédiou. Wikipédia je len jedna - tá na adrese wikipedia.org. ostatné wiki-stránky by sa podľa mňa mali nazývať wiki, wiki-stránky, wiki-priestor alebo pod.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vdaka Robert za pripomienku, uz som to opravil a zaroven aj mierne aktualizoval.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super, ďakujem. Teraz už sa mi to zdá zrozumiteľné.

    OdpovedaťOdstrániť

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti