"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

7. 8. 2011

Mám veľa snov

Všetci občas snívame. Niekomu sa občas nejaké sny podarí aj naplniť. Mnoho krát sa podarí objaviť, spraviť niečo aj neúmyselne.
Ak sa pozriete okolo seba pozorne, určite objavíte aj veľa zrealizovaných snov, rôznych ľudí. Ak sa vám niektorý sen zdá nerealizovateľný, stačí ho odložiť na poličku. Určite sa dožijete toho, že niekto iný si podobný tiež vysníva, a na rozdiel od vás, ho aj zrealizuje. Osud vedie toho, kto chce, kto nechce, toho ťahá.
Či ste bateriou, alebo architektom, záleží len od Vás .

Jeden človek raz verejne vyhlásil: "Mám sen". Potom ho zastrelili.
Iný človek zase vyhlásil: "Nepýtajte sa čo pre vás môže urobiť štát, ale pýtajte sa, čo môžete spraviť vy pre štát." Tiež ho zastrelili.
Ďalší človek filozofiou nenásilia dosiahol slobodu, v ktorej umiera oveľa viac ľudí, ako umieralo v časoch neslobody. Tiež ho zastrelili.

Je v slobodnej demokracii nebezpečné snívať, alebo len o tom hovoriť?
Keď mám mnoho snov a hovorím o nich, zastrelia ma mnohokrát?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti