"Každý má svoj názor. Občas sa niektorým ľuďom zdá, že ich názory sú si blízke. Pokiaľ mi svoj názor niekto nevnucuje, vydržím s ním chvíľu. Som vďačný za každú minútu strávenú s niekým, o kom sa mi zdá, že naše názory sú si blízke. Mimoriadne si ale vážim človeka, ktorý ma presvedčí, že jeho názor, je správnejší, než môj, lebo ma niečo naučil."

5. 9. 2011

Zdravotné poistenie a ja

Stretol som priateľku, ktorú som už dávnejšie nevidel. Po vzajomnej radosti zo stretnutia, ma informovala o možnosti zmeniť si zdravotnú poisťovňu.
Vysvetlil som jej, že ja nechcem platiť žiadnu zdravotnú poisťovňu.
27 rokov platím zdravotné poistenie a aj tak bez zaplatenia nemám mnoho lekárskej starostlivosti. Ja si chcem šetriť sám, a keď budem potrebovať lekársku starostlivosť, tak mi pekne vyúčtujú všetky služby a zaplatím čo som spotreboval.
Dala mi otázku, že keď budem potrebovať väčšiu operáciu a nebudem mať na ňu, čo potom ?
Tak umriem, povedal som. Koľko ľudí umiera preto, lebo ho nechceli ošetriť, napriek tomu, že časť života platil zdravotné poistenie?
Požiadala ma aby som niekoho konkrétne menoval.
Momentálne ma nikto nenapadá, ale ak viete o prípade keď umreli ľudia, alebo mali trvalé následky pre neposkytnutie zdravotnej pomoci z dôvodu, že nemali  správnu kartu poistenca, napriek tomu, že zdravotné poistenie dlhodobejšie platil niekedy v minulosti.

Prosím dajte mi vedieť, len o zdokumentovaných a zverejniteľných prípadoch.

Môžete mi dať vedieť aj o zverejniteľných prípadoch, keď ste boli profesionálne zdravotne ošetrení
a nechceli po Vás kartu poistenca :)

Vaše skúsenosti môžete posielať na adresu latvomy@gmail.com.

Všetky doteraz zaslané príspevky môžete prezerať na adrese http://groups.google.com/group/latvomy

Váš jozovasko :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zen Habits, blog o zdokonalovaní osobnosti